O mně

     Asi by bylo vhodné se po měsíci blogování představit 🙂 Říct vám kdo jsem, co vlastně dělám, kam směřuji a taky proč tento blog vlastně vznikl.

     Jmenuji se Zdenka Růžičková, je mi 26 let, žiji s manželem, smečkou psů a koček, houfem slepic, stádem králíků a nepočítaně včel v malé vesnici pod Hostýnskými vrchy.

Studium

 

      Studovala jsem gymnáziu a pak přešla plynule na Masarykovu univerzitu do Brna, obor biologie-chemie. Chtěla jsem být učitelkou, tento sen mě ale velmi rychle přešel a já v roce 2014 ze školy utekla.

 

Práce

      Prošla jsme několika pracemi a naposledy zakotvila v květinářství, které bylo v jednom nejmenovaném obchodním řetězci. Práce mě neskutečně bavila, v kolektivu dalších tří holek bylo fajn, bohužel je to práce o víkendech, celé dny, přesčasy. Pokud některá kolegyně vypadla a my ji musely zastoupit, přesčasy rostly. Jakmile onemocněly dvě kolegyně už jsem mohla v práci i spát.

A co dál?

 

     Nakonec to loni v listopadu dopadlo tak, že jsem podala výpověď. A v tu chvíli nastalo přemýšlení co dál? Kam směřovat, čemu se začít věnovat? Mám svoje včely a napadlo mě začít včelařit na plný úvazek. Včelaření je ale jen sezónní práce, chtělo by i něco, co můžu dělat v zimě.

A tady se ozvala má láska k přírodě, bylinkám a všemu okolo. Hledala jsem něco kreativního, co mě bude bavit a zároveň můžu pomáhat lidem okolo, být užitečná. Tak jsem se začala zajímat o výrobu domácí kosmetiky – masti, tinktury a nakonec i rostlinná mýdla.

Lidem okolo mě se tento nápad hrozně líbil a s jejich podporou jsem se rozhodla vydat se na cestu k certifikaci vlastní kosmetiky. Nakoupila jsem suroviny, oprášila laboratorní plášť a pustila se “výzkumu”. U každého výrobku se snažím, aby měl co nejlepší účinek, dobře se používal, měl příjemnou konzistenci a dlouho vydržel i mimo lednici. Stále zkouším a vylaďuji jednotlivé receptury, aby certifikované výrobky byly opravdu to nejlepší, co vám můžu nabídnout.

     Cesta k vlastní kosmetice nebude jednoduchá, ale mám podporu manžela, rodiny a věřím, že i vás, mých čtenářů a tak jsem přesvědčená že to společně zvládneme a brzy budeme mít v rukou třeba “Propolisovou mast Přímo od včelařky” 🙂

 

 

      A na co se můžete na blogu těšit? Čeká vás spousta receptů na přírodní kosmetiku, na zprávy z mojí včelnice, recepty na přírodní mýdla a spousty dalších…A taky můžete sledovat naši cestu přes všechny úřady a instituce až k prodeji vlastních výrobků.

Sdílejte článek s přáteli

***** KLUB *****

PŘÍMO OD VČELAŘKY

Na co se můžete těsit?

📌 Spousta informací a inspirace

📌 Jeden nový článek měsíčně

📌 Živá vysílání 

📌
 Recepty a návody 

📌
  Konzultace zdarma

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Festival aromaterapie v Brně – proč pojedeme i příště

Festival aromaterapie v Brně – proč pojedeme i příště

  Festival aromaterapie v Brně - proč pojedeme i příště Neděle jsou pro nás vždy odpočinkové. Vyhradili jsme si tento den, abychom po celotýdenním shonu (téměř) nic nedělali. Proto když jsme se dozvěděli, že na neděli vychází v Brně Festival aromaterapie, měli...

Smrkový sirup na rýmu a kašel

Smrkový sirup na rýmu a kašel

   Smrkový sirup na rýmu a kašelVenku je nádherně, letos (rok 2018) si užíváme obzvlášť teplé jaro a bohužel i suché. Jistě málokoho z nás napadne, že by potřeboval smrkový sirup na kašel nebo rýmu. A přitom takový perfektní sirup z mladých smrkových výhonů...

Moje včelaření, můj svět

Moje včelaření, můj svět

    Moje včelaření, můj svět     Možná se ptáte, jak se holka jako já dostala ke včelaření, když v naší rodině nikdo nevčelařil. Jak se to stalo, co mě k tomu přivedlo a jak jsem nakonec dopadla, si můžete přečíst v následujícím článku.     Ke včelaření jsem...

Přečtěte si naše nejnovější články

Látkové plenky

Látkové plenky

    Látkové plenkyMyšlenka na používání látkových plenek se mě držela celé těhotenství. Několikrát jsem si o látkovkách začala zjišťovat...

Solná mýdla

Solná mýdla

    Solná mýdla Solná mýdla se jmenují solná, protože obsahují celkem velké množství soli (minimálně 50 % od váhy olejů). Nejčastěji se...

Líbí se Ti moje tvorba? Nenech si nic ujít.

KLUB PŘÍMO OD VČELAŘKY

V klubu je zracopváno již více než 20 článků. 🙂
Členství v klubu ocení určitě ti, kteří by rádi ke mě na kurz, ale nemají tu možnost.

Jak klub vlastně vypadá a na co se můžete těsit?

📌 Spousta informací a inspirace 
📌 Každý měsíc minimálně jedno téma především k výrobě mýdel. Pokud bude zájem tak i o bylinkách, kosmetice nebo o včelkách.
Témata budou i na přání
📌 Témata budou formou textu doplněného o video či fotonávod
📌 Živá vysílání 🙂
📌 Recepty na mýdla a tipy na zajímavé přísady
📌 Postupně projedeme všechny témata z mých kurzů 
📌 Budeš mít mou plnou pozornost při řešení Tvých problémů a otázek

📌 Budu pro Tebe po domluvě k dispozici na telefonu

CHCETE SE NAUČIT

VYRÁBĚT MÝDLA? 

Pořádám online kurzy
pro začátečníky i pokročilé.