Rebatch
Jak předělat nepodařené mýdlo?
Není neobvyklé, že se mýdlo z nějakého důvodu nepodaří. Není důvod se za to stydět! Stane se to i nejlepším 🙂 Mýdlo se může přehřát, můžeme jej nedomíchat nebo můžeme zapomenout přidat nějaký olej a nepodařené mýdlo s nezreagovaným hydroxidem je na světě.
A co teď? Jak ho zachránit? Vyhodit? Tolik dobrých surovin…? Nic nevyhazovat! V článku vás provedu předěláním mýdla krok po kroku tak, aby výsledné mýdlo bylo bezpečné a vhodné k použití.
Pomocí rebatche můžete také zpracovat odřezky z mýdla – už ani hoblinka nazmar.
Rebatch
Podrobný postup včetně fotonávodu a videa najdete v Klubu Přímo od Včelařky
Téma na týden Rebatch
Postup
1) Strouhání mýdla
Ručně nebo na robotu. Nebezpečné mýdlo je vhodné strouhat v rukavicích.
2) Přidání tekutiny
Obvykle je to 70 – 250 g vody na 1 kg mýdla.
3) Zahřívání
Ve vodní lázni nebo v pomalém hrnci celou směs zahříváme, dokud se nerozpustí.
3) Přidání tuků
Pokud předělávám nebezpečné mýdlo, vždycky přidávám tuky navíc,
aby opravdu všechen volný hydroxid zreagoval.
Poznámka: Tuky je možní také přidat hned na začátku spolu s tekutinou.
4) Kontrola bezpečnosti
Měření pH mýdla a jak poznat bezpečné mýdlo návod najdete v Klubu.
5) Plnění do formy, krájení a zrání
Hotovo! <3
Sdílejte článek s přáteli
***** KLUB *****
PŘÍMO OD VČELAŘKY
Na co se můžete těsit?
Spousta informací
Inspirace
Pravidělně nový obsah
Videa z výroby
Recepty a návody
Konzultace zdarma
Líbí se Ti moje tvorba? Nenech si nic ujít.
KLUB PŘÍMO OD VČELAŘKY
V klubu je zracopváno již více než 50 článků.
Členství v klubu ocení určitě ti,
kteří by rádi ke mě na kurz, ale nemají tu možnost.
Jak klub vlastně vypadá a na co se můžete těsit?
Témata budou i na přání
Budu pro Tebe po domluvě k dispozici na telefonu