Rebatch 

Jak předělat nepodařené mýdlo?

Není neobvyklé, že se mýdlo z nějakého důvodu nepodaří. Není důvod se za to stydět! Stane se to i nejlepším 🙂 Mýdlo se může přehřát, můžeme jej nedomíchat nebo můžeme zapomenout přidat nějaký olej a nepodařené mýdlo s nezreagovaným hydroxidem je na světě.

A co teď? Jak ho zachránit? Vyhodit? Tolik dobrých surovin…? Nic nevyhazovat! V článku vás provedu předěláním mýdla krok po kroku tak, aby výsledné mýdlo bylo bezpečné a vhodné k použití.

Pomocí rebatche můžete také zpracovat odřezky z mýdla – už ani hoblinka nazmar. 

Rebatch – hlavní kroky

Podrobný postup včetně fotonávodu a videa najdete v Klubu Přímo od Včelařky
Téma na týden Rebatch 


1) Strouhání mýdla

Ručně nebo na robotu. Nebezpečné mýdlo je vhodné strouhat v rukavicích.

2) Přidání tekutiny

Obvykle je to 70 – 250 g vody na 1 kg mýdla.

3) Zahřívání 

Teplota při rozpouštění mýdla by se měla pohybovat kolem 80 °C

3) Přidání tuků  

Pokud předělávám nebezpečné mýdlo, vždycky přidávám tuky navíc.
Přidávám vždy 50 – 200 g másel na 1 kg mýdla.

Poznámka: Tuky je možní také přidat hned na začátku spolu s tekutinou. 

5) Plnění do formy, krájení a zrání

Nakonec mýdlo naplníme do formy a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Na druhý den mýdlo vyformujeme a můžeme jej nakrájet. Nezapomeňte, že i předělané mýdlo (stejně jako mýdla vyrobená za tepla) musí zrát.

Minimálně bych mu nechala 2 – 4 měsíce.

Hotovo! <3 

Pokud jsem vám svým článkem pomohla a informace z něj pro vás byly přínosem, pomozte také vy mě a staňte se mým Patronem  na Startovači.
Díky vaší podpoře budu moci dál psát další články,
tvořit videa a udržovat blog v chodu 
🙂
Jedině tak můžu dál sdílet informace pro všechny zdarma.
Děkuji, že si mé práce ceníte!

Se svými dotazy se můžete obrátit buď na mě v mailu zdenka@primoodvcelarky.cz
nebo vložit dotaz do mojí FB skupiny Zdílníčka – Přímo do Včealřky

 Děkuji za přízeň a ať se vám daří!
Zdenka – Přímo od Včelařky

Sdílejte článek s přáteli

***** KLUB *****

PŘÍMO OD VČELAŘKY

Na co se můžete těsit?

📌 Spousta informací a inspirace

📌 Jeden nový článek měsíčně

📌 Živá vysílání 

📌
 Recepty a návody 

📌
  Konzultace zdarma

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Vavřínový olej – recepty

Vavřínový olej – recepty

  Vavřínový olej v kosmetice + receptyVavřínový olej jsem si před dvěma lety objednala, protože jsem chtěla vyzkoušet slavné Aleppo mýdlo - mýdlo z olivového a vavřínového oleje. První mě překvapila jeho opravdu silná, kořeněná vůně. Kdo jej znáte, určitě mi...

Kakaové máslo v přírodní kosmetice

Kakaové máslo v přírodní kosmetice

   Kakaové máslo v přírodní kosmeticeKakaovým máslem začínám sérii článků o surovinách do přírodní kosmetiky. Kakaové máslo je na prvním místě, protože ho prostě miluju! Jeho vůni, jeho vlastnosti a jeho chuť 🙂 Pojďte se se mnou podívat, jak kakaové máslo...

Hydroláty – co umí a jak si je vyrobit doma?

Hydroláty – co umí a jak si je vyrobit doma?

  Hydroláty - co umí a jak si je vyrobit doma? Poprvé v životě jsem se setkala s hydrolátem díky výrobě přírodní kosmetiky - byl v receptu na pleťový krém. Hned jsme si musela jeden hydrolát objednat. Byl to růžový hydrolát a ve chvíli, kdy jsem si ho poprvé...

Líbí se Ti moje tvorba? Nenech si nic ujít.

KLUB PŘÍMO OD VČELAŘKY

V klubu je zracopváno již více než 20 článků. 🙂
Členství v klubu ocení určitě ti, kteří by rádi ke mě na kurz, ale nemají tu možnost.

Jak klub vlastně vypadá a na co se můžete těsit?

📌 Spousta informací a inspirace 
📌 Každý měsíc minimálně jedno téma především k výrobě mýdel. Pokud bude zájem tak i o bylinkách, kosmetice nebo o včelkách.
Témata budou i na přání
📌 Témata budou formou textu doplněného o video či fotonávod
📌 Živá vysílání 🙂
📌 Recepty na mýdla a tipy na zajímavé přísady
📌 Postupně projedeme všechny témata z mých kurzů 
📌 Budeš mít mou plnou pozornost při řešení Tvých problémů a otázek

📌 Budu pro Tebe po domluvě k dispozici na telefonu

CHCETE SE NAUČIT

VYRÁBĚT MÝDLA? 

Navštivte mě na kurzu a ukážu vám jak na to. Kurzy pořádám ve své Zdílničce v Hranicích. Termíny kurzů jsou vypsány zde, stačí si jen vybrat!